• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Авто-лах за «міліон» або як заробляє чоловік судді на Вінниччині

Авто-лах за «міліон» або як заробляє чоловік судді на Вінниччині

2018-07-29

/Files/images/2018_rk/РЛ 0.jpg

Не знаєте кому продати старенький сміттєвоз по ціні нового? Тоді айда в Рахни Лісові. Саме тут примудрилися купити ГАЗ 3309 “Сміттєвоз С” 1995 року за 880 тис.грн.!

25 травня 2017 року в Системі публічних закупівель ProZorro з’явилась інформація про закупівлю автомобілю ГАЗ 3309 “Сміттєвоз С” “або еквівалент”. Рахнівсько-Лісова сільська рада запланувала купити не новий Автомобіль ГАЗ 3309 “Сміттєвоз С” за 880 тисяч гривень. І в запланованих закупівлях Рахнівсько-Лісової сільради ця - єдина.


/Files/images/2018_rk/РЛ 1.jpg


Можливо через цей факт, до підготовки документації тендерний комітет сільради підійшов дуже серйозно і ретельно виписав вимоги до сміттєвоза.

29 червня відбувся аукціон, на який прийшло 5 учасників. Четверо з них було дискваліфіковано, переважно через невідповідне оформлення документів. Переможцем торгів тендерний комітет 4 липня визначив ФОП "ЦИМБАЛЮКА ОЛЕГА ІВАНОВИЧА". А вже 6 липня в ProZorro дискваліфікований учасник ТОВ «БЮРО (ЦЕНТР) НАУКОВО-ТЕХНІЧНИХ ТА ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ПОСЛУГ» залишив вимогу про усунення порушення. В вимозі йшлось про невідповідність документів ФОП ЦИМБАЛЮКА О.І. кваліфікаційним критеріям і відсутності гарантійного строку/пробігу на автомобіль. Однак ці аргументи не завадили тендерному комітету визнати пана Цимбалюк переможцем.

Ретельно готувався до аукціону і сам переможець. Так з ним на тендер прийшов так званий «технічний учасник» - ФОП "НІМАК МАКСИМ ВІТАЛІЙОВИЧ", який не завантажив в Систему ProZorro жодного документу. Обидва ці учасники зазначили однакові мобільні телефони.


/Files/images/2018_rk/РЛ 2.jpg


Чим керувався тендерний комітет сільської ради на чолі з Байдак Людмилою Іванівною, депутаткою цієї самої ради, коли визначав ціну невідомо. Однак аналіз ринку навіть станом на кінець липня 2018 року показує, що ціна на стареньке авто значно завищена. За даними сайту auto.ria.com вартість ГАЗ 3309, 2006 року випуску складає 192 168 грн., а автомобіль Iveco Seddon Atkinson, 1999 року випуску вартує 422 880 грн.


/Files/images/2018_rk/РЛ 3.jpg


В реєстрі декларації Національного Агентства із запобігання корупції міститься декларація судді Чернівецького районного суду Вінницької області ЦИМБАЛЮК Лариси Петрівни, яка проживає в м. Шаргород. За даними декларації чоловіком судді зазначено ЦИМБАЛЮКА О.І. Задекларовано і згадуваний вище сміттєвоз, але за 40 тисяч гривень. І право власності на нього пан Цимбалюк набув 02.06.2017р., тобто після оголошення закупівлі.


/Files/images/2018_rk/РЛ 4.png


Для вивчення обставин та надання правової оцінки ефективності закупівлі сміттєвоза Рахнівсько-Лісовою сільською радою активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" звернулися до правоохоронних органів.

Кiлькiсть переглядiв: 1912

Коментарi