• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Замість компанії «Аквасет» молодий підприємець?

Замість компанії «Аквасет» молодий підприємець?

2018-09-06

/Files/images/2018_rk/Аквасет.jpg фото з сайту http://www.vmr.gov.ua

Початок осені і, відповідно, нового навчального року у Вінниці розпочався з потужної рекламної кампанії щодо облаштування всіх вінницьких шкіл інноваційними системами очисти води.

На сайті Вінницької міської ради зазначено: «Встановленням обладнання та бюветів займалася місцева компанія «Аквасет». Яка спеціально для Вінниці розробила цю систему».

Проте журналісти і громадські активісти такої компанії не знайшли в жодному реєстрі. Інтернет-ресурс vinmedia навіть назвав компанію «Аквасет» фірмою-привидом.

Тож аналітики громадської організації «Філософія Серця» вирішили перевірити казначейські рахунки вінницьких шкіл аби з'ясувати кому ж сплачувались кошти за інноваційні системи. Майже всі школи сплатили однакові послуги ФОП Бурківському Я.Ю.


/Files/images/2018_rk/35.jpg


Школи розбили послуги на різні договори на суму до 50 тис.грн. для того, щоб не проводити закупівлі через систему закупівель Прозорро.

Але школа-гімназія № 30 все ж таки намагалась дотриматись вимог Положення виконкому і розмістила інформацію в Прозорро. Загальна вартість "апаратів для дистилювання, фільтрування та ратифікації" в кількості 15 штук склала для школи 49 964 грн.

Нагадаємо, що в березні цього року виконком Вінницької міської ради прийняв Рішення, яким знизив поріг здійснення закупівель через систему Прозорро до 30 тисяч гривень.

Тобто всі школи мали б провести конкурентну допорогову закупівлю і обрати найвигіднішу пропозицію. Але цього зроблено не було.

З відповідною заявою про недотримання вимог Рішення звернулись громадські експерти до Вінницької міської ради.

За даними аналітичної системи YOUCONTROL ФОП Бурківський Ярослав Юрійович зареєструвався як підприємець 21 червня 2018 року.


/Files/images/2018_rk/Бурківський.jpgскрін з YOUCONTROL


Відповідно до аналітичної системи clarity, яка генерує інформацію з Прозорро, підприємцю Бурківському Я.Ю. в липні 2018 року виповнилось 28 років.


/Files/images/2018_rk/Бурківський клар.jpg


В соціальній мережі Фейсбук у пана Бурківського в друзях зазначений Володимир Онофрійчук, депутат Вінницької міської ради, який приймав активну участь в рекламній кампанії систем очищення води від «Аквасет».


/Files/images/2018_rk/Бурківський фб.jpg


Доречі, рекламне агентство «Юнік», яке має ексклюзивні права на розміщення реклами в ліфтах, також не є юридичною особою а фактично є бізнесом депутата Онофрійчука. Про ліфтовий бізнес депутата нещодавно писали «Молодий пенсіонер-депутат непогано заробляє на комунальній власності».

Для з’ясування правової сторони облаштування шкіл системи очищення води, дотримання тендерного законодавства, наявності документів, що підтверджують якість і безпечність води, активісти Всеукраїнського Руху проти політичної корупції "Під контролем" звернулись до контролюючих і правоохоронних органів.

Кiлькiсть переглядiв: 1625

Коментарi