• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Щось не чисто у депутата-підприємця з бізнесом: фірми-привиди з ексклюзивними правами, неоформлені наймані працівники

Щось не чисто у депутата-підприємця з бізнесом: фірми-привиди з ексклюзивними правами, неоформлені наймані працівники

2018-09-10

/Files/images/2018_rk/5 юник гл.jpg

Всі, хто займається бізнесом чудово пам’ятають яке обурення викликали зміни у трудовому законодавстві щодо оформлення працівника на роботу. Тоді бізнес здригнувся від розмірів штрафів.

За даними інтернет-ресурсу Мінфін у 2017 році загальна сума санкцій, яку було накладено на роботодавців за результатами перевірок, склала понад 340 000 000 гривен. Санкції за порушення: за одного неоформленого співробітника — штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, а це 111 690 грн. Чим більше прихованих трудових відносин, тим більше доведеться заплатити.

Діяльність рекламного агентства «Юнік», яке фактично є бізнесом ФОП Онофрійчука Володимира Володимировича, після скандалу з ексклюзивним правом використання ліфтових кабін, стала об’єктом посиленої уваги.

Зараз на сайті агентства «Юнік» зазначено 3 працівника.


/Files/images/2018_rk/1 юник_LI (1).jpg


Але з лютого 2017 року по січень 2018 року контакти агентства виглядали інакше. І дивно, що під однаковими фотографіями зазначені зовсім різні прізвища і імена.


/Files/images/2018_rk/2 юник_LI (1).jpg


А от за даними Пенсійного фонду, який отримує звіти від підприємців по єдиному соціальному внеску, надав таку інформацію про кількість найманих працівників у ФОП Онофрійчук В.В.


/Files/images/2018_rk/3 юник.jpg


В листопаді і грудні 2017р. ФОП Онофрійчук В.В. прозвітував лише про 2 найманих працівників.

Чому бізнес обранців, який мав би бути прикладом для вінничан, досі не перевіряли інспектори по праці – питання риторичне.

Але рекламно-ліфтовий бізнес, не єдиний, де він використовує комунальне майно. Є ще ФОП Хитрий Олександр Васильович, який займається виготовленням предметів благоустрою. За даними аналітичної системи YOUCONTROL Хитрий О.В. зареєструвався підприємцем 12.10.2016р. Контактною особою для участі в закупівлях на Прозорро він зазначає ту саму Галину Грабчук з телефоном і електронкою агентства «Юнік».


/Files/images/2018_rk/4 юник хитрий.png


На ресурсі work.ua контактною особою Хитрого зазначена Лілія Лазарчук із «Юніка», вона ж Галина Грабчук (за даними ФОП Онофрійчук В.В.)


/Files/images/2018_rk/5 юник хитрий.jpg


На сайті vinnitsa.info наприкінці 2016 року була розміщена інформація про проект «Родинне озеро», який курував депутат Онофрійчук В.В. Проект було підтримано в рaмкaх прогрaми «Бюджету громaдських ініціaтив-2016» зa рaхунок міського бюджету. Його вартість склала 947 тис.грн. Фото з репортажу про проект і заставка «Зарт» у мережі Фейсбук ідентичні.


/Files/images/2018_rk/4 1 юник (1).png


В 2017 році було підтримано в рaмкaх прогрaми «Бюджету громaдських ініціaтив-2017» зa рaхунок міського бюджету ще один проект Онофрійчука «В ТЯЖИЛІВСЬКИХ САДОЧКАХ ЧИСТА ПИТНА ВОДА ТА ЗДОРОВІ ДІТИ». На нього з бюджету виділили 158,640 тис. грн.

«Апетит приходить під час їжи» - кажуть люди. Мабуть тому в 2018 році депутат Онофрійчук вирішив «розгорнутися на повну» і масштабував проект очищення води на всі школи Вінниці через компанію "Аквасет". У жовтні 2016 зареєструвався підприємцем Олександр Хитрий, в червні 2018 - Ярослав Бурківський. Мають спільні номери мобільних телефонів і надійного бізнес-партнера з депутатського корпусу.

В реєстрах компанію Зарт відшукати не вдалось. Вона так само, як фірма-привид «Аквасет» і рекламне агентство «Юнік», оформлена на ФОПа.

Бюджетні проекти депутата Онофрійчука, звісно, соціально важливі. Але чи всі депутати такі фартові, аби отримувати бюджетну підтримку на свої ідеї? І як пересічним вінничанам отримати підтримку своїх ідей на щорічних конкурсах Бюджетів громадських ініціатив?

Скільки ще існує привидів і навіщо потрібні пафосні назви для освоєння бюджетних коштів і майна – також питання без відповідей. А от чи все гаразд у депутата та його «бізнес-партнерів» з найманими працівниками – це питання до компетентних органів поставили представники Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем".

Кiлькiсть переглядiв: 1543

Коментарi