• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З інтернату по нитці, директору на сорочку… чи на квартиру?

З інтернату по нитці, директору на сорочку… чи на квартиру?

2018-12-03

/Files/images/2018_rk/Стрижавка інтернат головна.jpg

Стрижавський дитячий будинок-інтернат, що на Вінниччині провів через систему Прозорро 202 електронних закупівлі на загальну суму майже 35 млн. грн.

Найбільша частка в цих закупівлях приходиться на продукти харчування – 42.


/Files/images/2018_rk/Стрижавка інтернат 1.jpg.png


Найуспішніший учасник, який отримав більше 8% всіх закупівель – підприємиця Світлана Туранська.


/Files/images/2018_rk/Стрижавка інтернат 2.jpg.png


Представники Дозорро у Вінницькій області вирішили проаналізувати у чому полягає секрет успіху 44-річної підприємиці з села Довжок Ямпільського району.

За даними аналітичної системи YouControl Світлана Туранська зареєструвалась приватним підприємцем 27 січня 2015 року.

Всі закупівлі в системі Прозорро, де приймала участь пані Туранська, проводив Стрижавський дитячий будинок-інтернат. Частина закупівель була з одним учасником - Світланою Туранською.

Інша частина – конкурентні закупівлі, в яких у пані Туранської було два постійних супутника: ДП "Цекинівське" та ФГ Лаврівське.

Керівником Фермерського господарства Лаврівське є ЛІЦЬКА НАТАЛІЯ АНАТОЛІЇВНА, а засновником і кінцевим бенефіціаром - ЛІЦЬКИЙ ВАСИЛЬ ОЛЕКСІЙОВИЧ.

Керівником Дочірнього підприємства "Цекинівське" також є ЛІЦЬКА НАТАЛІЯ АНАТОЛІЇВНА. Засновано ДП "Цекинівське" було ТОВ «Підсобне господарство Стрижавського дитячого будинку-інтернату «Добробут», а от кінцевими бенефіціарними власниками є ЛІЦЬКА НАТАЛІЯ АНАТОЛІЇВНА, ЛІЦЬКИЙ ВАСИЛЬ ОЛЕКСІЙОВИЧ та КЛЕЩАР СВІТЛАНА БОРИСІВНА.

В своїй електронній декларації ЛІЦЬКИЙ ВАСИЛЬ ОЛЕКСІЙОВИЧ як директор Стрижавського дитячого будинку-інтернату зазначив ЛІЦЬКУ НАТАЛІЮ АНАТОЛІЇВНУ як дружину.

Крім цього директор інтернату та його дружина і дочки володіють 6 земельними дільницями по 2 гектара в с. Лаврівка, будинком у Стрижавці та двома квартирами у Софіївській Борщагівці (одна з них придбана у 2017 році).

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у ФОП "ТУРАНСЬКА СВІТЛАНА АНАТОЛІЇВНА" та ФГ «Лаврівське» зазначено однаковий номер мобільного телефону – 0679681595.


/Files/images/2018_rk/Стрижавка інтернат 3.jpg.pngскрін з YouControl/Files/images/2018_rk/Стрижавка інтернат 4.jpg.pngскрін з YouControl



На думку громадських експертів ці факти свідчать про можливу змову між всіма сторонами процесу закупівель продуктів харчування Стрижавським інтернатом. Саме тому відповідні заяви були скеровані до Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та в прокуратуру і поліцію.

Ну, і на завершення, варто додати, що пан Ліцький є депутатом Вінницької обласної ради від Блоку Петра Порошенка СОЛІДАРНІСТЬ і секретарем постійної комісії з питань освіти, культури, сім"ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини. А дружина - його помічниця.


/Files/images/2018_rk/Ліцький.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1150

Коментарi