• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 20 000 "бабушек" навчить "Філософія Серця"

20 000 "бабушек" навчить "Філософія Серця"

2013-06-11

/Files/images/DSC_0072.jpg
10 червня 2013 року у Вінниці стартував новий соціальний проект “Університет третього віку — вікно у світ. Українські перспективи”.

Проект розроблено громадською організацією “Філософія Серця”, головною метою якого є створення в Україні системи неформальної освіти людей передпенсійного та пенсійного віку на базі територіальних центрів соціальної допомоги.

Ініціативу "Філософії Серця" було підтримано нашими партнерами з громадського сектору у інших регіонах України. Першими до реалізації проекту долучилися Ізмаїльська ГО "ЦСКТ "Гармонія" та Вінницька "Громадська Студія". Остання стала нашим надійним медіа парнером.

Пілотна частина проекту впроваджується у Вінницькій області при підтримці
Міністерства соціальної політики України, Департаменту соціальної політики Вінницької обласної державної адміністрації у партнерстві з Вінницьким, Козятинським та Хмільницьким терцентрами, директори яких були присутні на офіційній частині відкриття проекту. Результатом першого етапу стало підготовка 5-ти тренерів з інформаційно-комунікаційної компетентності для вказаних терцентрів.

“Головне для нас, представників місцевих органів виконавчої влади полягає в тому, що в черговий раз “Філософією Серця” демонструється обізнаність у проблематиці та пропонується конкретний механізм конструктивної співпраці, як з владою, так із бізнесом у сфері соціального захисту. Й саме головне, що ця співпраця спрямована на благо людей, особливо пенсійного віку” - підкреслила у своєму виступі під час заходу Марина Коваль, директор департаменту соціальної політики Вінницької обласної державної адміністрації.

З 17 червня 2013 року на базі перелічених центрів розпочнуться заняття з
комп'ютерної грамотності з людьми пенсійного віку. До середини вересня поточного року 30 пенсіонерів отримають нові знання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

До кінця року, до проекту планується залучити всі терцентри Вінницької області та навчити комп'ютерній грамотності до 300 пенсіонерів.
В рамках глобального розвитку проекту, на всій території України, заплановано
відкриття більше ніж 300 факультетів інформаційно-комунікаційної компетентності (ІКК), на базі яких буде навчатися до 20000 людей пенсійного віку на рік.
“Ми поставили перед собою амбітне завдання подарувати людям “золотого віку”нову філософію мислення, нові горизонти життя та можливості використання сучасних цифрових технологій на практиці” - зазначив керівник проекту Олексій Сініцин. Варто відмітити, що проект буде реалізовуватися у плідній співпраці з місцевою та центральною владою, соціально відповідальними компаніями та Міжнародними організаціями.


“Вже зі старту проекту стало зрозумілим його актуальність та своєчасність. Багато
людей, які знаходяться на обслуговуванні у Вінницькому міському територіальному центрі соціальної допомоги з радістю сприйняли новину про початок його реалізації. Їх очі засіяли, їхні плечі розправилися. Вони хочуть вчитися та бути соціально активними. Пе нсія — це не вирок для них” - так прокоментувала цю подію Галина Сергіївна Бачинська, директор Вінницького терцентру.

Для Козятинського територіального центру соціальної допомоги пропозиція
“Філософії Серця”щодо участі у проекті також стала своєрідним поштовхом для подальшого розвитку” - зазначила його директор Дацюк Ольга Олексіївна.
“Ми з задоволенням прийняли дану пропозицію й готові плідно співпрацювати для
створення нашим підопічним нових можливостей та нових емоцій від використання
цифрових сервісів. Нам сподобався системний підхід у вирішенні даної проблеми, який було запропоновано ініціаторами проекту” - додала до свого виступу пані Ольго.

Приємно повідомити, що партнером проекту стала соціально відповідальна компанія ТОВ “Видавництво Розумники”, яка на безкоштовній основі буде проводити тренінги для тренерів з ІКК. Ще одним особливим моментом проекту є те, що процес навчання буде проводитися в очно-заочному форматі на основі мультимедійної навчальної програми, яка також розроблена нашими бізнес партнерами.

“Досвід нашої компанії в організації навчальних проектів дуже великий, він складає
більше ніж 10 років, й ми з радістю допоможемо “Філософії Серця” в реалізації всіх
намічених цілей у даному проекті. Нам приємно, що саме нашу компанію було запрошено для спільного впровадження такого важливого соціального проекту. Зі своєї сторони ми прикладемо всіх зусиль щодо його успішного розвитку на всій території України” - запевнив директор ТОВ “Видавництво Розумники” Ігорь Каплаушенко.

Підсумовуючи захід керівник проекту Олексій Сініцин зазначив, що “Філософією
Серця” , в якості соціально відповідальних партнерів до реалізації проекту також планується запросити компанії “Intel” та “Укртелеком”. “Ми бачимо перспективу у такій співпраці, вона буде на користь всім учасникам проекту” - підкреслив пане Олексій.

“Ми відкриті для партнерства для всіх зацікавлених сторін, будемо раді поділитися
досвідом з іншими регіонами України та розширити географію проекту у найближчий
перспективі.

Кiлькiсть переглядiв: 565

Коментарi