• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На Вінниччині опанують закупівлі через Прозорро-маркет

На Вінниччині опанують закупівлі через Прозорро-маркет

2019-12-12

/Files/images/2019_rk/ПМ гол.jpg

З 27 листопада 2019 року відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації № 911 структурні підрозділи облдержадміністрації та її апарат, підвідомчі заклади, райдержадміністрації, які фінансуються з обласного бюджету мають забезпечити проведення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг вартість яких дорівнює або перевищує 30 000 грн з використанням інформаційно-телекомунікаційної системи «Prozorro». Також, відповідно до розпорядження, розпорядники бюджетних коштів зможуть використовувати Прозорро-маркет, який є інтернет-магазином або е-каталогом для бюджетників та максимально спрощує сам процес закупівлі.

12 грудня Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації в партнерстві з громадською організацією «Філософія Серця» за сприяння ДП «Прозорро» було проведено семінар з використання Прозорро-маркетів.


/Files/images/2019_rk/ПМ 5.jpg


/Files/images/2019_rk/ПМ 1.jpgВідкрив семінар перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький. Він зазначив, що система «Prozorro» це – своєрідна візитівка України в світі та приклад реформи проведеної знизу вгору спільними зусиллями бізнесу, влади і громадського суспільства. «Вінниччина стабільно займає третє місце серед інших регіонів України за кількістю проведених електронних закупівель, а за рівнем економії коштів, яка становить більше 400 млн грн, область посідає перше місце і входить в топ-три за кількістю торгів через систему «Prozorro» - наголосив пан Здітовецький.



У програмі семінару були презентовані 4 з 5 майданчиків, які вже працюють з е-каталогами. А саме: "Держзакупівлі.онлайн", «Smarttender», Zakupki.prom.ua та All.biz. Окрім презентації функціоналу Прозорро-маркет, представники майданчиків розповіли учасникам про деякі новації закону «Про публічні закупівлі» - це «24 години на виправлення помилок», відповідальність замовника, аномально низька ціна, оскарження.

У семінарі прийняло участь понад 140 представників бюджетних установ з усієї області.

/Files/images/2019_rk/ПМ 6.jpg/Files/images/2019_rk/ПМ 4.jpg/Files/images/2019_rk/ПМ 2.jpg/Files/images/2019_rk/ПМ 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 642

Коментарi