• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Новини наших партнерів YouControl: Вінниччина серед ТОП-10 областей України, де найменше осіб в розшуку

Новини наших партнерів YouControl: Вінниччина серед ТОП-10 областей України, де найменше осіб в розшуку

2020-03-26

/Files/images/2020_rk/search_geography_Ukraine_YouControl.png

Чоловіків розшукують вшестеро частіше, ніж жінок, а майже 12% тих, хто переховується, – дезертири, згідно із аналізом по Україні. На Вінничину припадає менше 1% від усіх, хто переховується від українських органів влади як на території нашої держави, так і за її межами. Тенденції розшуку опублікували у своєму дослідженні аналітики системи YouControl.


Світова пандемія коронавірусу накладає відбиток на різні сфери життя, не залишить осторонь вона і рівня злочинності. Тривалий карантин і зупинка діяльності багатьох підприємств призведе до зниження фінансових можливостей людей, втрати робочих місць, підвищення цін навіть на традиційно недорогу продукцію. Усе це – головні поштовхи до зростання кількості крадіжок, мародерств та здійснення інших злочинів. Проте не варто забувати, що й до цього в країні були люди, нечисті перед законом. Серед них чимало тих, кого розшукують роками та кого не можуть знайти десятиліттями. Вони в умовах, які нині склалися в країні, несуть ще більшу загрозу.


У різні роки кількість осіб, котрих оголошували в розшук, досить сильно варіювалася. Когось із часом знаходили й ці імена зникали з реєстру, а хтось роками чи навіть десятиліттями там фігурує. Наприклад, 2014 та 2015 роки стали піковими за рівнем поповнення іменами людей, яких досі не можуть розшукати. Саме в цей час у нашій країні почалися воєнні дії. За ці два роки кількість розшукуваних збільшилася близько на 20,3 тис. осіб (це 42% від усіх, кого нині розшукують в Україні, без урахування знайдених за цей час).


Станом на лютий 2020 року українські органи влади (підрозділи МВС та Нацполіції, СБУ тощо) не могли знайти близько 48,5 тис. осіб. У Вінницькій області станом на лютий 2020 року розшукували лише 440 осіб. Це менше 1% від усіх, хто переховується від українських органів влади як на території нашої держави, так і за її межами. Такі дані отримали у новому дослідженні експерти аналітичної системи YouControl, скориставшись даними реєстру розшуку МВС про осіб, котрі переховуються від органів влади.


Із показником всього 440 розшукуваних Вінницька область посіла аж 21 місце по Україні. А от в ТОП-5 по країні за цим показником потрапили:

  • Донецька область – там таких осіб майже 17% від загальної кількості або ж 8,1 тис.;

  • АР Крим – 12,5%, що відповідає 6,1 тис. осіб;

  • Луганська область – близько 7,5%, тобто 3,6 тис. осіб;

  • Київ – понад 7% або ж 3,5 тис. осіб;

  • Дніпропетровська область – трохи більше 4% (2,1 тис. осіб).


Така картина “лідерства” склалася, в першу чергу, через проблемність в політичному та соціальному розрізі, збройний конфлікт на території перших трьох областей із переліку. Присутність Києва у цьому переліку можна пояснити великою кількістю населення і відповідно правопорушень.


А от серед областей Центральної України всі мають невеликий показник розшукуваних. Так, найменше їх у Кіровоградській області – лише 180. А найбільше – 730 – у Полтавській. Тобто Вінниччина знаходиться десь посередині між ними за кількістю осіб, що переховуються від влади.


Загалом по Україні органи влади (підрозділи МВС та Нацполіції, СБУ тощо) в розшук подавали здебільшого людей середнього віку – від 25 до 45 років (таких майже дві третини). А щодо статі, то чоловіки вшестеро частіше переховуються від влади, ніж жінки.


Виділяють 15 причин розшуку. Найбільше осіб переховуються від органів досудового розслідування ‒ їх 30% від загальної кількості. Ще по 15% тих, хто переховується від суду і прокуратури.


Сумна, але очікувана статистика ще й у тому, що після анексії Криму та початку війни в геометричній прогресії збільшилася кількість дезертирів, яких досі не знайдено. З 2014 року їх залишилося 3 тис., а з 2015-го – 2,1 тис. Такі цифри вражають, адже наразі за всі роки їх налічується ціла бригада – 5,6 тис. осіб. До речі, 91% осіб потрапили у цей список саме у 2014-2015 роки та досі розшукуються.


Цікаво, що найрідше розшукують людей, котрі “ухиляються від виїзду за територію України після прийняття рішення про їхнє видворення”. Така особа лише одна, і цього чоловіка не можуть знайти ще з 2004 року в Донецьку.

YouControl — аналітична система, що з понад 60 джерел формує повне досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію, ФОП або фізичну особу.

Кiлькiсть переглядiв: 615

Коментарi