• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кращі практики та проблеми проведення конкурсу для ІГС за бюджетні гроші обговорювали у столиці

Кращі практики та проблеми проведення конкурсу для ІГС за бюджетні гроші обговорювали у столиці

2013-06-26

/Files/images/IMG_0411.jpg










Нещодавно у Києві на конференції "Кращі практики та проблемні питання фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства за рахунок бюджетних коштів"зібралися представники усіх сторін, причетних до проведення конкурсу для громадських організацій та творчих спілок з визначення проектів (програм, заходів) за бюджетні кошти. Організатором кнференції був Український незалежний центр політичних досліджень.

У заході прийняли участь представники Адміністрації Президента, Секретаріату Кабміну, міністерств, облдержадміністрацій та громадських організацій.

Так, за словами Оксани Манько, що представляла Адміністрацію Президента, зазначила, що дуже важливо запровадити методику визначення пріоритетів державної фінансової підтримки ІГС, залучення потенціалу ІГС для виконання державної політики в соціальній сфері, що забезпечить збільшення довіри громадян до державної влади.

Вінниччина була представлена співробітникам департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю і двома громадськими організаціями «Філософія Серця» та «Громадська студія». Експерти саме цих двох організацій з березня по травень цього року проводили громадську експертизу діяльності зазначеного департаменту з проведення конкурсу. Тож, актуальність громадської експертизи саме з цього питання знайшла своє відображення не тільки на регіональному рівні. Про ситуацію з проведення конкурсу на Вінниччині говорили переважно представники громадськості. Можливо тому, що не по всіх висновках експертизи вони знайшли порозуміння з департаментом. Так, спірні питання були щодо змісту оголошення про проведення конкурсу, форми звітності та їх оприлюднення, граничні розміри фінансування проектів, тощо.

Однак, позиція експерта незалежного центру політичних досліджень Анастасії Красносільської була чіткою. Наприклад, щодо подовження термінів проведення конкурсу можливе лише по причині неподання або подання однієї конкурсної пропозиції. І все!

Про необхідність внесення змін до Постанови КМУ № 1049, якою затверджений Порядок проведення конкурсу, говорив і представник Секретаріату Кабінету Міністрів Олександр Ільєнко. «Зараз якраз розробляються зміни до Постанови і спеціально створена робоча група. Анастасія Красносільська є секретарем цієї групи, тому всі пропозиції можна подавати їй. Також, хочу відзначити Львівську, Одеську, Чернігівську та Кіровоградську облдержадміністрації, які мають свій передовий підхід, який ми будемо впроваджувати» - зазначив пан Олександр.

Наприкінці зустрічі, готували спільні рекомендації для покращення нормативної бази проведення конкурсів за бюджетні гроші. На необхідності звернутися до Мінюсту за роз’ясненням спірних питань у Постанові наголосила голова ГО «Філософія Серця» Юлія Грига.

Кiлькiсть переглядiв: 398

Коментарi