• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вороновицький інтернат : коли керівництво на своєму місті – заклад розквітає!

Вороновицький інтернат : коли керівництво на своєму місті – заклад розквітає!

2013-07-05

/Files/images/CAM00187.jpg

Сьогодні, 5 липня 2013 року, на запрошення керівництва Вороновицького психоневрологічного інтернату, голова ГО «Філософія Серця» Юлія Грига відвідала засідання громадської ради при закладі. Після екскурсії закладом та спілкування з персоналом та підопічними, громадська активістка вирішила, що напрацювання «Філософії Серця» у сфері громадського контролю за органами влади та взаємодії з вирішення проблемних питань мають знайти своє застосування і в Вороновиці, тому було прийнято рішення про вступ до лав «громадських радників».

«Загалом, на фоні Ладижинського інтернату, цей заклад нагадує про те, що при бажанні, нічого неможливого немає. Заклад-«близнюк» за матеріальним забезпеченням та кількістю постояльців у Брацлаві, навіть натяків немає на такі результати. Обидва інтернати розраховані на 205 осіб, обидва мають однакове фінансування, а результати полярно протилежні» - каже пані Юлія.

Директор Вороновицького закладу Олександр Якубовський із задоволенням демонстрував гостям господарство. В кімнатах зроблено ремонт, на ліжках – ортопедичні матраци, новенькі постілі, чистота на кухні, ремонт будівель, будівництво тваринного комплексу площею 270 кв.м. – це все напрацювання нового керівництва. Два роки тому очолив інтернат Олександр Якубовський та в заступники собі запросив Романа Штогрина. Так, двоє чоловіків за два роки зробили заклад успішним, комфортним та відкритим. Натхнення та ентузіазм цих чоловіків доводять, що гарні справи можна і треба робити, та не чекати милостині від життя, а закатавши рукава, просто наводити порядок.

«Для того, аби харчування для наших підопічних було дешевшим, ми тримаємо підсобне господарство. У нас зараз є 10 голів великої рогатої худоби, 32 свині, 9 овець та 2 коні. І собівартість молока у нас складає 54 копійки!!!, а якби його закуповували, ціна була б 7 гривень» - зазначив пан Олександр.

Відбулося і засідання громадської ради, проводив яку Роман Штогрин. Було затверджено новий склад, визначено план роботи та принципи роботи. Пропозицію пана Романа провести виставку робіт «інетрнатівців» підтримали всі одностайно та вирішили подумати над форматом та датою проведення. А похвалитися інтернату є чим. Так, 65-річний Петро Пашковський, не має ніг, але самостійно керує мотоциклом, опанував комп’ютер, пише книжки та багато чого вміє, про що запрошуємо дізнатися на виставці. А завершив засідання виступ 56-річного Валерія Полякова, який заспівав гостям та заграв на трубі. Сльози накотилися навіть у чоловіків.

Тож, резюмуємо побачене: такий досвід та практику треба поширювати і підтримувати, всебічно сприяти та допомагати. Від так, «Філософія Серця» обіцяє докладати максимальних зусиль (у межах своїх можливостей) для подальшого процвітання інтернату.

Кiлькiсть переглядiв: 465

Коментарi