• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • BABY-CARD – ідея від «Філософії Серця» і КМДА

BABY-CARD – ідея від «Філософії Серця» і КМДА

2013-10-21

/Files/images/IMG_2407_2.jpg
З 16 по 18 жовтня 2013 року в Одесі відбулась «Лабораторія муніципальних інновацій SmartCity». Цього разу «Філософія Серця» в команді Київської міської державної адміністрації працювали над оптимізацією адміністративних послуг для сімей з дітьми.
Ідея представників Центру надання адміністративних (ЦНАП) послуг про вдосконалення електронної черги в дитячий садочок з допомогою «ФС-громадських» пропозицій трансформувалась в унікальну BABY-CARD.
За задумом команди, BABY-CARD – це поєднання «карти послуг» з платіжною картою. Так, після народження дитини, батькам достатньо буде один раз звернутися до ЦНАПу і у них буде можливість отримати картку, за допомогою якої вони зможуть дистанційно замовляти всі наступні.
На практиці це має виглядати так: отримавши свідоцтво про народження разом з BABY-CARD, чергу в садок можна буде зайняти з домашнього комп’ютера. Крім адміністративних послуг, BABY-CARD буде ключем до інформації про гуртки, навчальні заклади, до електронного квитка. Ще розробники ідеї запланували і систему нагадувань через СМС або електонкою про щеплення, необхідність оформлення документів…перелік може бути нескінченним. Користувачі допоможуть визначити, яку інформацію вони хотіли б отримати ще за допомогою BABY-CARD.
Тож, громадські інноватори «Філософії Серця» Юлія Грига та Олексій Сініцин сподіваються, що ідея актуальна та знайде своє практичне застосування найближчим часом і буде поширена на інші міста.
Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 519

Коментарi