• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 100 днів роботи Міністра соцполітики: що зроблено для вінничан?

100 днів роботи Міністра соцполітики: що зроблено для вінничан?

2013-04-04

/Files/images/DSC_1370.JPG

Звіт Наталії Королевської, Міністра соціальної політики України, співпав з призначенням нового директора славнозвісного Ладижинського будинку-інтернату. З вересня 2012 року громадські діячі намагалися привернути увагу місцевої влади до проблем у його роботі. Через небажання колишнього директора, якого підтримував теж вже колишній начальник обласного управління соціального захисту населення Вінницької ОДА, роками не вдавалося вирішувати багато гострих питань, таких як поточний ремонт приміщень, відсутність реабілітологів, байдуже ставлення персоналу до дітей та багато інших.

Системна та професійна діяльність громадських організацій Вінниччини дозволила підняти цю проблему до рівня Міністра. У підсумку - кадрові зміни. Це підтверджує, що кожна невирішена проблема має своє обличчя. За кожним невирішеним питанням стоіть конкретна посадова особа, яка повинна нести за це відповідальність. Тому для пересічних громадян такий механізм вирішення проблем повинен стати системним. А для громадських організацій «Філософія Серця», "Громадська студія", «Відкриті серця», «Паросток», «Вінницька асоціація медиків» – чергове підтвердження результативності їх коаліційної роботи.

4 квітня 2013 року в київському Будинку вчителя представники громадськості з усієї України зустрічалися з Наталією Королевською. Вона надала інформацію про перші досягнення та впевнено говорила про найближчі плани та перспективи. Мова йшла і про побудову конструктивної співпраці з громадськими організаціями.

Пані Міністр зазначила, що бачить велику перспективу даного напряму діяльності Міністерства соціальної політики України та запевнила присутьніх у своїй повній підтримці конкретних ініціатив громадськості щодо спільного вирішення актуальних проблем соціального забезпечення населення та підвищення соціальних стандартів у нашій країні.

Таку позицію розділяє й "Філософія Серця". "У вирішенні важливих соціальних проблем ми не можемо чекати байдужих чиновників, що розглядають свою посаду як інструмент вирішення особистих завдань - особистого збагачення за рахунок інщих" - зазначила голова правління організації Юлія Грига під час діалогу з Міністром. Повертаючись до проблеми Ладижинського будинку-інтернату пані Юлія зазначила, що через відсутність адекватної реакції з боку колишньго начальника управління соціального захисту Вінницької ОДА пана Новицького було втрачено багато драгоцінного часу та можливостей допомогти фінансово у вирішенні зазначеного питання.

Зараз з призначенням на посаду директора реорганізованого Департаменту соціальної політики Вінницької ОДА Марини Коваль, ми маємо надію та впевненість, що отримали новий формат співпраці у вирішенні соціальних проблем, накопичених у Вінницькій області. Ми впевнені, що виграють від цього всі, й перш за все, люди, які відносяться до найвразливішої частині вінницької громади - підкреслила Юлія Грига.

Взагалі, про Вінниччину та вінничан під час зібрання в столичному Будинку вчителя згадували досить часто, при чому здебільшого говорили про потужний потенціал місцевих організацій, які спроможні вирішувати питання будь якої складності.

Незабаром планується презентувати Всеукраїнський сайт «Мапа соціальних проблем», який має стати важливим інструментом у висвітленні та структурізації зазначених проблем. Маємо надію, що у подальшому це буде сприяти швидкому реагуванню з боку відповідних структурних підрозділів Міністерства. Приємно, що це питання Міністр соціальної політики України бере під свій особистий контроль. Про це пані Наталія зазначила під час зустрічі з громадськими активістами.

Водночас для громадських організацій відкриїться можливість проводити моніторинг за ефективністю дії влади у вирішенні проблемних питань, а також надавати рекомендації щодо вдосконалення державної політики у сфері соціального захисту населення.
Все це повинне сприяти розширенню діалогу між громадськістю та владою, підвищенню прозорості у процесах державного управління у такий важливій для всіх громадян України сфері - підсумувала голова правління "Філософії Серця" Юлія Грига.

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi