• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Козятинський терцентр соціальної допомоги вражає своєю прогресивністю та людяністю

Козятинський терцентр соціальної допомоги вражає своєю прогресивністю та людяністю

2013-06-12

/Files/images/SAM_1783.JPG












Навколо роботи Козятинського тер центру соціальної допомоги останнім часом «збиралися хмари». Постійний потік негативної інформації майже паралізував його роботу. Саме тому Вінницька обласна Рада вирішила сформувати робочу групу та з’ясувати у чому ж справа.

Робочу групу очолив заступник голови облради Юрій Мєдвєдєв. Зважаючи на позитивний досвід роботи з Ладижинським будинком-інтернатом та новий соціальний проект ГО «Філософія Серця» по роботі «Університетів третього віку», до її роботи запросили і голову «Філософії Серця» Юлію Григу.

Тож, днями робоча група завітала до Козятина. Під’їхавши до терцентру учасники робочої групи були приємно вражені: чисто прибрана територія, квітники, доброзичливий персонал свідчили про гарну роботу колективу тер центру.

На базі тер центру працюють відділення соціально-медичних послуг та соціальної адаптації, стаціонарне відділення постійного та тимчасового перебування, «Університет третього покоління».

Загалом тер центр обслуговує біля 3000 осіб. Особливо привернуло увагу перевіряючих стаціонарне відділення. Всі підопічні доглянуті, умови перебування наближені до домашніх. Ми поспілкувалися майже з кожною людиною, що проживають в Центрі.

Також заглянули на кухню. Все як дома! Актова зала, де проводяться концерти за участю самих постояльців. Майстер класи по купажу, кераміці, різним формам побутового декору.

Поспілкувалися і з персоналом. Жодних нарікань чи зауважень ні до керівництва, ні до своїх колег учасники робочої групи не почули.

Резюмуючи побачене та почуте: роботу Козятинського тер центру соціальної допомоги комісія оцінила на «відмінно» та вважає, що таку роботу треба поширювати та підтримувати на всіх рівнях.

Кiлькiсть переглядiв: 509

Коментарi