• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Придунайський регіон розвиває «Університети третьего віку»

Придунайський регіон розвиває «Університети третьего віку»

2013-07-09

/Files/images/DSC00947.JPG Команду тренерів підготовлено
Другий етап пілотної частини проекту “Університет третього віку — вікно у світ. Українські перспективи” стартував 5-6 липня 2013 року у Придунайському регіоні.

Ще на етапі розробки “Філософією Серця” даного проекту, ідею створення системи безперервної, неформальної освіти для людей передпенсійного та пенсійного віку на базі територіальних центрів соціального обслуговування було підтримано громадською організацією ЦСКТ “Гармонія”.

Вона стала першим регіональним партнером проекту в Одеській області та підготувала необхідний майданчик для його розвитку в Придунайському регіоні.

Як результат, партнерами проекту стали Ізмаїльський та Ренійський територіальні центри соціального обслуговування, громадська організація “Територія ділових людей” та Придунайська філія міжрегіональної академії управління персоналом, на базі якої проведено тренінг для тренерів, а 16 липня поточного року відбудеться урочисте відкриття факультету комп'ютерної грамотності для пенсіонерів на розпочнеться навчальний процес.

Бізнес партнером проекту виступає компанія “Видавництво Розумники”, яка є розробником мультимедійної навчальної програми, за якої будуть проводитися заняття та безпосереднім організатором тренінгів для тренерів з інформаційно-комунікаційної компетентності.

Окремо слід зупинитися на складі Ізмаїльської та Ренійської тренерської команди, яка була підібрана за допомогою наших регіональних партнерів. До неї увійшли штатні працівники терцентрів, студенти-волотнери з філії МАУП, представники місцевих громадських організацій, а також пенсіонери-волонтери.

“Від команди тренерів залежить дуже багато. Наші слухачі — це особливі “студенти”. Це люди пенсійного віку. У процесі навчання до них буде особий підхід. Тренерам потрібно буде створити особливу навчальну та емоційну атмосферу. Тому, все це було враховано нами у процесі підбору тренерської команди” - говорить Марина Талько, регіональний координатор проекту.

Ще один момент на якому варто зосередити увагу. У тренінгу для тренерів взяла участь директор Ренійського територіального центру Наталія Пуфтієнко. Така увага з боку керівника установи заслуговує на повагу та говорить про особистий інтерес та відповідальність за розвиток проекту для мешканців міста Рені.

Говорячи про заплановані результати пілотної частини проекту в Придунайському регіоні слід зазначити, що до середини вересня поточного року десять пенсіонерів пройдуть навчання з комп'ютерної грамотності. Навчальні групи на липень-серпень та вересень-жовтень вже сформовані. Як показала практика, тих хто бажає вчитися набагато більше ніж є вільних міст у групах. Така ситуація складається по причині відсутності у терцентрах комп'ютерів для організації такого навчання. Але це проблема буде вирішуватися з часом за допомогою включення у процеси реалізації проекту місцевої влади, соціально відповідального бізнесу та залучення грантових коштів.

Підсумовуючи, слід сказати, що “Філософія Серця” зацікавлена у поширенні проекту на всю Одеську область через співпрацю з громадськими організаціями, які ведуть активну діяльність у регіоні у даному напрямі, місцевими органами влади та соціально орієнтованим бізнесом.

“Ми дуже радіємо, що в результаті активного включення у проект ЦСКТ “Гармонія” та “Території ділових людей” ми отримали надійних партнерів для його успішного розвитку в Придунайському регіоні” - зазначив заступник голови правління “Філософії Серця” Олексій Сініцин.

"Особливо приємно, що практично одразу було прийнято спільне рішення про створення коаліції громадських організацій для об'єднання зусиль в реалізації проекту. До складу коаліції увійшли “Філософія Серця”, “Територія ділових людей”, ЦСКТ “Гармонія”, “Громадська Студія” - додає пан Олексій.

Глобальний розвиток проекту передбачає створення більше ніж 350 факультетів комп'ютерної грамотності на всій території України та об'єднання всіх наявних територіальних центрів соціальної допомоги у єдину систему безперервного, неформального навчання для людей передпенсійного та пенсійного віку.

“Виходячи з цього наші коаліційні зусилля будуть спрямовані на подальший розвиток проекту на території Одеської області та в інших регіонах, залучення інших громадських організацій до складу коаліції, розвиток конструктивної співпраці з центральними та місцевими органами влади з питань впровадження проекту на території України, долучення до проекту міжнародних грантових інституцій та розширення соціально-корпоративного партнерства з бізнесом” - зазначив на завершення керівник проекту Олексій Сініцин.

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi